Εθνική & Τουρισμός - ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ


H Εθνική Ασφαλιστική, σχεδίασε το πρόγραμμα "Εθνική & Τουρισμός", ένα Νέο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, που απευθύνεται αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες τουριστικών μονάδων, και στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
Το Νέο Πρόγραμμα ήρθε να καλύψει το κενό που υπάρχει στην Αγορά Ασφάλισης των μικρών & μεσαίων ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς τα περισσότερα προγράμματα αποτελούν προέκταση της ασφάλισης των επιχειρήσεων και όχι αποκλειστικά των ξενοδοχείων.
Το Πρόγραμμα "Εθνική & Τουρισμός" διατίθεται σε 2 πακέτα (ΑΠΛΟ & ΠΛΗΡΕΣ) και δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησής του.


ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ


  • Στις μικρές ή και μεσαίες Τουριστικές Μονάδες (Ξενοδοχεία / Πανσιόν / Ξενώνες), εφόσον διαθέτουν άδεια λειτουργίας και ανάλογη άδεια από τον ΕΟΤ.
  • Στα Ξενοδοχεία / Πανσιόν / Ξενώνες με ασφαλιζόμενη αξία κτίσματος ή / και περιεχομένου μέχρι € 4.400.000.
ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΘΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ":


  • Χρησιμοποιεί μια ενιαία πρόταση ασφάλισης για τις βασικές και προαιρετικές καλύψεις, με αποτέλεσμα την απλή και γρήγορη συμπλήρωση της αίτησης που οδηγεί στην έκδοση ενός και μόνο ασφαλιστηρίου.

  • Προσφέρει καλύψεις με όρια σημαντικά που άπτονται των πραγματικών αναγκών της τουριστικής μονάδας, όπως της Αστικής Ευθύνης από τη λειτουργία των χώρων, με € 200.000 ή € 400.000 ετησίως.

  • Είναι ευέλικτο πρόγραμμα με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο πακέτα καλύψεων και σε επιπλέον προαιρετικές καλύψεις με ανάλογη προσαρμογή του συνολικού κόστους ασφάλισης.

  • Έχει τιμολογηθεί με τα πιο ανταγωνιστικά ασφάλιστρα της αγοράς.

  • Διαμορφώνει ενιαία ασφάλιστρα για το κτίσμα ή/και το περιεχόμενο (σε καλύψεις με σεισμό ή χωρίς σεισμό).

  • Έχει απλή και ευέλικτη διαδικασία τιμολόγησης, που στηρίζεται στο ύψος των ασφαλιζομένων κεφαλαίων (4 κατηγορίες), με μείωση του ασφαλίστρου όσο μεγαλώνει η αξία που ασφαλίζεται.

  • Ασφαλίζει τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις τους σε Αξία Καινούργιου.

  • Παρέχει δωρεάν κάλυψη της υπασφάλισης (σε ζημιά) μέχρι 10%.

  • Είναι το κατάλληλο πακέτο ασφάλισης που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες τόσο του ξενοδοχείου όσο και του ξενοδόχου.
ΑΠΛΟ ΠΑΚΕΤΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΠΤΩΣΗ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές της επιχείρησής σας, από Φωτιά, Καπνό, Αιθάλη, Νερά Πυρόσβεσης και ενέργειες περιορισμού αυτών, που οφείλονται σε φωτιά που έχει συμβεί είτε στον χώρο σας, είτε σε χώρο γειτονικό. Καλύπτονται επίσης οι ζημιές από άμεση πτώση κεραυνού στα ασφαλισμένα αντικείμενα.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΔΑΣΟΣ
Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα που προέρχονται άμεσα από Πυρκαγιά Δασών, Θάμνων, Συστάδων δένδρων κ.λ.π.
ΕΚΡΗΞΗ

Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές που μπορεί να προκληθούν στα ασφαλισμένα αντικείμενα (έστω και αν δεν επακολούθησε πυρκαγιά) από Φυσική Έκρηξη (λόγω δηλαδή υπερβολικής πίεσης αερίων ή ατμών που προκάλεσαν τη διάρρηξη τοιχωμάτων κλειστού δοχείου ή χώρου), καθώς και οι Υλικές Ζημιές που προκλήθηκαν από Χημική Έκρηξη (λόγω δηλαδή χημικής αντίδρασης που προκάλεσε διάρρηξη δοχείου ή χώρου).

ΚΑΠΝΟΣ
Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα, από καπνό, που προέρχεται από πυρκαγιά είτε στις ασφαλισμένες εγκαταστάσεις είτε σε εγκαταστάσεις τρίτων.
ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ Ή / ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ

Καλύπτονται οι υλικές ζημιές που θα προκαλέσει στα ασφαλισμένα αντικείμενα η πτώση αεροσκάφους ή τμημάτων που αποσπάσθηκαν από αυτό με την προϋπόθεση ότι η πτώση αυτή δεν οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

ΕΞΟΔΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΕΡΕΙΠΙΩΝ, ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ-ΣΥΝΤΡΙΜΜΑΤΩΝ

Καλύπτονται τα έξοδα που θα πραγματοποιήσει ο ασφαλιζόμενος για την κατεδάφιση ερειπίων, εκκαθάριση και μεταφορά υπολειμμάτων και συντριμμάτων μετά από επέλευση καλυπτόμενου κινδύνου. (Όριο κάλυψης: μέχρι € 8.000 ανά γεγονός & ετησίως).
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ - ΘΥΕΛΛΑ

Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα που βρίσκονται εντός κλειστού και στεγασμένου χώρου, και προξενούνται άμεσα από Καταιγίδα ή/και Θύελλα.

ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα που βρίσκονται εντός κλειστού και στεγασμένου χώρου και οφείλονται σε Πλημμύρα.

ΧΙΟΝΙ - ΧΑΛΑΖΙ - ΠΑΓΕΤΟΣ
Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές που προκλήθηκαν στα ασφαλισμένα αντικείμενα που βρίσκονται εντός κλειστού και στεγασμένου χώρου, και προξενούνται άμεσα από Χιόνι, Χαλάζι και Παγετό.
ΔΙΑΡΡΗΞΗ, ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ (Κεντρικής Θέρμανσης, Ψύξης, Ύδρευσης, Αποχέτευσης & Εγκαταστάσεις Sprinklers)

Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές των ασφαλισμένων αντικειμένων που οφείλονται άμεσα σε διάρρηξη ή υπερχείλιση δεξαμενών και/ ή σωληνώσεων κεντρικής θέρμανσης, ψύξης και/ ή ύδρευσης, αποχέτευσης και/ ή εγκατάστασης sprinklers.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΠΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΟΡΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 10%)
Σε περίπτωση καλυπτόμενης ζημιάς και διαπίστωσης υπασφάλισης μέχρι ποσοστού 10%, δεν θα υπάρχει επίπτωση στον υπολογισμό και στο ποσό της αποζημίωσης που θα λάβει ο ασφαλισμένος. Μόνο εφόσον το ποσοστό της υπασφάλισης είναι μεγαλύτερο του 10%, θα εφαρμοσθεί υπασφάλιση κατά το υπερβάλλον ποσοστό.
ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΚΕΤΟ
Οι καλύψεις του Απλού πακέτου και επιπλέον:
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές από πυρκαγιά ή έκρηξη των ασφαλιζομένων αντικειμένων, που προέρχονται άμεσα από τρομοκρατικές ενέργειες ανεξάρτητα από το εάν οι ενέργειες αυτές έγιναν ή όχι κατά τη διάρκεια διατάραξης της δημόσιας τάξης, στάσεων, απεργιών, διαδηλώσεων, πολιτικών ταραχών. (Όριο κάλυψης: 60% του ασφαλισμένου κεφαλαίου πυρκαγιάς, ανά γεγονός και ετησίως).

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΟΧΛΑΓΩΓΙΕΣ

Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές των ασφαλιζομένων αντικειμένων, που προκλήθηκαν άμεσα από πολιτικές ταραχές, στάσεις, απεργίες, ανταπεργίες, διαδηλώσεις, οχλαγωγίες ή και από πράξεις κάθε προσώπου που συμμετέχει με άλλους σε διατάραξη της δημόσιας τάξης ή οφείλονται σε ενέργειες της νόμιμης αρχής, για την πρόληψη ή /και για την καταστολή της διατάραξης αυτής.

ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΒΛΑΒΗ / ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ

Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές των ασφαλιζομένων αντικειμένων, που προέρχονται άμεσα από οποιαδήποτε κακόβουλη πράξη ή σχετική δραστηριότητα, κάθε προσώπου τρίτου προς τον ασφαλιζόμενο.

ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές που θα προκληθούν στα ασφαλισμένα αντικείμενα από την πρόσκρουση οχήματος, εφόσον το όχημα δεν ανήκει στον ασφαλιζόμενο/ λήπτη της ασφάλισης και οδηγείται από τρίτο, που δεν έχει σχέση με την επιχείρηση.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Καλύπτεται κάθε ηλεκτρική βλάβη της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (πίνακες κλπ) και των ηλεκτρικών μηχανών, συσκευών και των τμημάτων τους (μοτέρ κλπ), από εστία φωτιάς που δημιουργήθηκε στο ασφαλισμένο αντικείμενο και η οποία προέρχεται από σχηματισμό τόξου, υπερφόρτωση, υπέρταση, βραχυκύκλωμα, διαφυγή ηλεκτρικού ρεύματος, υπερθέρμανση και κακή λειτουργία οργάνων μέτρησης κλπ. (Όριο κάλυψης: €5.000 ανά γεγονός και ετησίως).

ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΔΡΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ Ή ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΥΛΩΝ

Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές που προκαλούνται στην ασφαλιζόμενη οικοδομή, από πτώση δένδρων ή ηλεκτρικών ή τηλεφωνικών στύλων και είναι αποτέλεσμα φυσικών και μόνο αιτιών. Καλύπτεται επίσης και το κόστος απομάκρυνσης των δένδρων και στύλων τα οποία έπεσαν πάνω στην ασφαλιζόμενη οικοδομή, μέχρι €1.000 κατά γεγονός.

ΚΑΘΙΖΗΣΗ- ΥΨΩΣΗ -ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ
Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα που προξενούνται από αιφνιδιαστική καθίζηση ή ύψωση ή κατολίσθηση του εδάφους.
ΘΡΑΥΣΗ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ (Θυρών, Παραθύρων)
Καλύπτεται η Θραύση των υαλοπινάκων-κρυστάλλων, θυρών και παραθύρων, της ασφαλισμένης επιχείρησης, από οποιαδήποτε αιτία (πλην σεισμού). Καλύπτονται και οι δαπάνες μεταφοράς και τοποθέτησης αυτών.(Όριο κάλυψης: €3.000 ανά γεγονός και €6.000 ετησίως).
ΖΗΜΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ & ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ
Καλύπτεται η Θραύση των εξωτερικών πινακίδων- επιγραφών που είναι στέρεα προσαρτημένες στο ασφαλιζόμενο κτίσμα από οποιαδήποτε αιτία. Καλύπτονται και οι δαπάνες μεταφοράς και τοποθέτησης αυτών. (Όριο κάλυψης: €3.000 ανά γεγονός και ετησίως).
ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ (εντός ψυκτικών θαλάμων & ψυγείων)
Καλύπτονται οι ζημιές των αναλωσίμων ειδών που φυλάσσονται σε ψυκτικούς θαλάμους και ψυγεία, λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 συνεχών ωρών. (Όριο κάλυψης: €10.000 ανά γεγονός και ετησίως).
ΕΞΟΔΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ/ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ
Καλύπτονται τα έξοδα καταστολής και περιορισμού της πυρκαγιάς, στα οποία υποβλήθηκε ο ασφαλισμένος κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που έπληξε τον ασφαλισμένο χώρο. (Όριο κάλυψης: €10.000 ανά γεγονός και ετησίως).
ΕΞΟΔΑ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ
Καλύπτονται τα έξοδα για την άντληση υδάτων, στα οποία υποβλήθηκε ο ασφαλισμένος κατά τη διάρκεια επέλευσης καλυπτόμενου κινδύνου. (Όριο κάλυψης: €3.000 ανά γεγονός και ετησίως).
ΕΞΟΔΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ & ΑΜΟΙΒΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
Καλύπτονται τόσο τα έξοδα έκδοσης αδειών όσο και τα έξοδα μελετών, επίβλεψης και όλων των σχετικών εργασιών (περιλαμβάνονται οι αμοιβές των μηχανικών και των αρχιτεκτόνων), τα οποία απαιτούνται για την ανοικοδόμηση, αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην ασφαλισμένη οικοδομή, λόγω επέλευσης καλυπτομένου κινδύνου. (Όριο κάλυψης: €10.000 ανά γεγονός και ετησίως για την λήψη αδειών και €10.000 ανά γεγονός και ετησίως για τις αμοιβές μηχανικών/ αρχιτεκτόνων).
ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΠΟ ΚΛΟΠΗ (Με Διάρρηξη)
Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές ή η απώλεια που θα προκαλέσουν οι κλέπτες στην ασφαλισμένη οικοδομή και σε αντικείμενα που είναι μόνιμα προσαρμοσμένα σε αυτήν, κατά τη διάρκεια της απόπειρας ή της διενέργειας της κλοπής.
ΚΛΟΠΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (Μετά από διάρρηξη)
Καλύπτεται η ζημιά ή οι απώλειες αποκλειστικά και μόνο του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και των προμηθειών /αναλωσίμων των Ξενοδοχείων - Πανσιόν - Ξενώνων, που βρίσκονται εντός κλειστών και στεγασμένων χώρων, λόγω κλοπής με διάρρηξη που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους και μόνο.
ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΦΩΤΙΑΣ Ή ΕΚΡΗΞΗΣ
Καλύπτεται η Αστική Ευθύνη του ασφαλιζόμενου έναντι τρίτων, για τις Υλικές Ζημιές που προκλήθηκαν σε αυτούς, ακόμη και στον ιδιοκτήτη της οικοδομής που στεγάζεται η επιχείρηση (θεωρείται τρίτος), και οφείλονται άμεσα στη μετάδοση πυρκαγιάς ή σε έκρηξη που προέρχεται από τα ασφαλισμένα αντικείμενα. (Όριο κάλυψης: €30.000 ανά γεγονός και ετησίως).
ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ ΥΔΑΤΟΣ
Καλύπτεται η Αστική Ευθύνη του ασφαλιζομένου έναντι τρίτων, για τις Υλικές Ζημιές που προκλήθηκαν σε αυτούς, ακόμη και στον ιδιοκτήτη της οικοδομής που στεγάζεται η επιχείρηση (θεωρείται τρίτος), και οφείλονται άμεσα στη διαρροή ύδατος λόγω διάρρηξης ή υπερχείλισης των σωληνώσεων ή /και εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης, ψύξης, ύδρευσης ή και sprinklers. (Όριο κάλυψης: €30.000 ανά γεγονός και ετησίως).
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ
(ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΠΑΚΕΤΑ)
Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε στο πακέτο ασφάλισης που έχετε επιλέξει (Απλό ή Πλήρες πακέτο), να προσθέσετε κάποιες ή όλες τις παρακάτω προαιρετικές καλύψεις:

ΣΕΙΣΜΟΣ
Καλύπτονται οι ζημιές ή η καταστροφή των ασφαλιζομένων αντικειμένων που προκαλούνται άμεσα από σεισμό (είτε απευθείας από τον κλονισμό είτε από πυρκαγιά που θα ακολουθήσει τον σεισμό).

ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΕΡΔΩΝ
Καλύπτεται η απώλεια του Καθαρού Κέρδους που δεν πραγματοποιεί η επιχείρηση λόγω καλυπτομένου κινδύνου και ακόμη τα σταθερά Έξοδα που συνεχίζουν να γίνονται παρά την διακοπή της λειτουργίας της τουριστικής μονάδας.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απώλεια κερδών να οφείλεται σε διακοπή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας των εργασιών της επιχείρησης λόγω επέλευσης καλυπτομένου κινδύνου. Η ανώτατη περίοδος αποζημίωσης διαρκεί 12 μήνες.


ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Καλύπτεται η Αστική Ευθύνη του ασφαλισμένου έναντι τρίτων (πελατών και επισκεπτών), για Σωματικές Βλάβες ή / και άμεσες υλικές ζημιές οι οποίες θα προκληθούν από αιφνίδιο, ακούσιο και απρόβλεπτο γεγονός που θα συμβεί μέσα στον χώρο της επιχείρησης και οφείλεται άμεσα στη λειτουργία της. Εξαιρούνται η Αστική Ευθύνη Εργοδότη, η Αστική Ευθύνη από κλοπή προσωπικών αντικειμένων των πελατών, η Αστική Ευθύνη από μετάδοση πυρκαγιάς και η Αστική Ευθύνη από υποχρεωτικές ασφαλίσεις σκαφών και αυτοκινήτων.

Όριο κάλυψης:

1. Κατά Γεγονός: €100.000 για Σωματικές Βλάβες και €30.000 για Υλικές Ζημιές ως πρώτη επιλογή, ή € 200.000 και € 60.000 αντίστοιχα ως δεύτερη επιλογή.
2. Για Ομαδικό Συμβάν και Συνολική Ετήσια Ευθύνη: €200.000 (για Σωματικές Βλάβες και Υλικές Ζημιές) ως πρώτη επιλογή, ή € 400.000 ως δεύτερη επιλογή.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
www.s-kad.gr /www.skad workshop.gr | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes